Skive Trav

Mobile navigation

Lær om monteløb

Del artiklen:Sharing - FacebookSharing - Twitter

Trav er oprindeligt ikke den naturligste gangart for en hest, men via avl har man gennem årtier fremavlet en race som naturligt foretrækker at trave. Før i tiden måtte man balancere hestene (sætte vægt på deres forhove) for at de kunne holdes i trav, men i dag går de bedste travheste helt uden belastning (sko) på deres hove. Det betyder de kan skyde en endnu højere fart og de bedste travheste kan opnå en gennemsnitlig hastighed på ca. 50 km/t over en distance på 1609 meter (en engelsk mile).

I de fleste travløb trækker hesten en tohjulet vogn kaldet en sulky, men i enkelte travløb sidder der i stedet en rytter på hesten - dette kaldes montéløb. Det er en anderledes og spændende indgangsvinkel til travsporten, specielt for de helt unge, der er vokset op med at ride.

Hestene er de samme som ved travløb med sulky, og der konkurreres over de samme distancer som i almindelige travløb. Rytterne skal minimum veje 65 kilo inklusiv sikkerhedsvest, sadel og eventuel dødvægt. De fire første ryttere i mål skal altid vejes efter løbet for at kontrollere, om vægten er korrekt, dette kaldes 'tilbagevejning'. Montéløb er stort i Frankrig.

Banner Skive Kommune dynamicit-skiveher Skive Folkeblad Topbanner Danskespil